Ierse man door tieners met hamers mishandeld na afspraak via Grindr

Een man in de 50 is dinsdagnacht in de Ierse hoofdstad Dublin aangevallen, nadat hij via de datingapp Grindr met een man had afgesproken. Zijn ‘date’ was alleen geen man, maar een groepje gewelddadige tieners. Ze vielen hem en zijn auto met hamers aan. Het slachtoffer moest in het ziekenhuis behandeld worden.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Dat meldt de Ierse omroep RTÉ. De man heeft zelf ook een bericht over de aanval op Facebook gepost, die door velen is gedeeld. Te zien is hoe zijn gezicht en handen onder het bloed zitten. Volgens het slachtoffer probeerden de jongens hem  “te vermoorden” met de wapens die ze bij zich droegen. “Dat lukte ze niet, maar ik lig wel op de spoedeisende hulp met wonden in mijn gezicht. Het gaat redelijk goed met me, maar ik ben fucking boos.”

De Ierse politie onderzoekt of de zaak een haatmisdrijf was. Er worden camerabeelden bekeken, maar ook roept de politie getuigen op zich te melden. RTÉ meldt dat het aantal haatmisdrijven dat gemeld wordt in de afgelopen jaren is toegenomen. Volgens de politie zou een introductie van de term “hate crime” slachtoffers aanmoedigen om die misdaden te melden.

 

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Tags

Aanbevolen artikelen