Ierse homomannen achtervolgd door groep mannen met messen

In Dublin zijn drie homomannen in een park achtervolgd door zes mannen die hen bedreigden met messen. Een opgepakte dader zegt niet de intentie te hebben gehad om homogemeenschap te bedreigen, ondanks dat de belagers volgens Ierse media wel degelijk homofobe verwensingen riepen.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Het voorval gebeurde vorige week maandag in Phoenix Park in de Ierse hoofdstad. Volgens de Gardaí, de Ierse politie, was er sprake van een "incident van een gewelddadige orde".

De Irish Mirror citeert een bericht op social media van een van de slachtoffers, die beschrijft hoe een groepje van zes mannen hen in een auto door het park achterna zat. "Ik en mijn twee vrienden werden meer dan een uur lang in het park opgejaagd door een auto vol mannen. [De mannen sprongen] uit de auto, lieten alle deuren open staan ​​en achtervolgden ons vervolgens met messen, waarbij ze homofobe opmerkingen riepen".

Hij vervolgt: “We verstopten ons in drie greppels voordat we een uitgang konden bereiken, wat meer dan een uur duurde omdat ze door het park reden op zoek naar ons. Gebeurt dit in 2024? God mag het weten wat er zou zijn gebeurd als we niet waren weggelopen of ons niet hadden verstopt."

De Gardaí heeft tot dusver één verdachte opgepakt: een man in zijn late tienerjaren. Volgens diens advocaat had de verdachte geen intentie om de "homogemeenschap aan te vallen". Volgens de advocaat is de verdachte op geen enkele wijze homofoob.

In het Ierse parlement is met afschuw gereageerd op het voorval. Senator Barry Ward bekritiseert het feit dat er geen politie aanwezig was in het park. Ook zegt hij: "Wat is er in vredesnaam aan de hand dat dit in 2024 nog steeds gebeurt in Ierland, terwijl ieder weldenkend lid van de samenleving zou moeten inzien dat relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht normaal zijn?"

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen