IDFA 2021 gaat weer van start!

Ook dit jaar slaan OUTtv en IDFA de handen in ineen om de meest bijzondere, spannende en aangrijpende documentaires van het International Documentaire Filmfestival Amsterdam te tonen. Via het festival zelf, maar ook online! Het filmfestival begint op woensdag 17 november en gaat door tot 28 november.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Dit jaar hoef je opnieuw geen film van IDFA te missen! We mogen dit jaar gelukkig weer de filmtheaters bezoeken maar de documentaires zijn natuurlijk ook online te zien.

Naast de online documentaires, vertoont IDFA in meer dan 40 theaters in Amsterdam en door heel Nederland een uitgebreide selectie van pracht documentaires. Kijk op idfa.nl/programma voor een overzicht van alle documentaires. 

Alle vertoningen zijn op vaste tijden en worden geïntroduceerd door IDFA’s programmeurs. De meeste films worden gevolgd door een IDFA Talk – een verdiepend interview met de filmmaker – of een kortere Q&A. Ook is het vaak mogelijk om vragen te stellen aan de filmmaker of hoofdpersoon. De voorstellingen starten doordeweeks vanaf 14.00 uur en in de weekenden vanaf 10.00 uur, en duren tot ongeveer 23.00 uur.

Kaarten voor voorstellingen zijn dit jaar via de website te koop. Hiervoor heb je een MyIDFA account nodig. Bij vragen staat onze helpdesk voor je klaar, de chatbox staat rechtsonder iedere pagina.

 

Een film kiezen

Alle IDFA 2021 films vind je op alfabet in Programma A-Z. Hier kun je ook filteren op onderwerp.  Of je kunt juist kiezen voor het Programma per dag. Met maar liefst 257 films en projecten geven we je graag een beetje hulp bij het kiezen. Op idfa.nl/wegwijzers kun je zien welke thema’s er dit jaar naar boven kwamen in de filmselectie. Op idfa.nl/specials zie je de speciale programma’s, zoals Queer Day op maandag 22 november.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen