Human Rights Weekend: I Am Samuel

Van vrijdag 12 tot zondag 14 februari 2021 is het weer zover: Het Human Rights Watch festival heeft haar negende editie en wij van OUTtv gaan dit co-hosten! Samen met focus op problemen in Europa, Zuid-Amerika en Afrika gaan er drie aangrijpende documentaires in première, waaronder I Am Samuel op 12 februari.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

I AM SAMUEL

Samuel is een Keniaanse jongen van het plattenland. Hij verhuist naar de hoofdstad Nairobi om de traditie en standvastigheid in te ruilen voor een nieuw leven. In de stad vindt hij mensen zoals hij: een community van homoseksuele mannen. Samuel wordt dan ook tot over zijn oren verliefd op Alex. Hun liefde houdt ze op de been, ook al is maar enige blijk van het identificeren met LHBTQ+ strafbaar in Kenia. Samuel en Alix komen veel afwijzing en geweld tegen in de vijf jaar dat deze documentaire afspeelt. Helaas wil Samuels verleden hem ook inhalen. Zijn vader, een predikant in zijn thuisdorp, vraagt zich telkens weer af waarom Samuel nog niet getrouwd is.

I AM SAMUEL, co-gepresenteerd door OUTtv, is een intieme documentaire over een Keniaanse, homoseksuele man die zijn leven probeert te navigeren tussen zijn identiteit en wat er van hem verwacht wordt volgens tradities. Waar ligt zijn balans tussen liefde, veiligheid, familietradities en confronterende identiteiten?

Gratis kaartjes zijn hier te vinden voor de online stream. Voor meer vragen kan je mailen naar netherlands@hrw.org. Voor technische problemen, mail naar filmfestival@hrw.org. Alle streams zullen Engels gesproken of ondertiteld zijn. De kaartjes zijn gratis dit jaar, maar het normale tarief doneren om het werk van de Human Rights Watch voort te kunnen zetten kan eventueel ook: Doneer hier

Overige informatie over het festival en de algehele programmering is hier te vinden.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen