Hoge ambtenaar Marokko ontslagen voor benoemen "seksuele geaardheid"

Het hoofd van de afdeling geletterdheid van het Marokkaanse ministerie van Islamistische zaken is ontslagen vanwege lesmateriaal dat de woorden "seksuele geaardheid" bevat. Vanwege het "promoten" van homoseksualiteit is de ambtenaar de laan uitgestuurd.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

De gewraakte tekst uit het lesmateriaal gaat als volgt: "Gelijkheid houdt in dat mensen gelijk worden behandeld zonder discriminatie, ongeacht etniciteit, seksuele geaardheid of handicap".

Het pijnlijke voor het Ministerie van Islamistische zaken is dat de tekst verscheen in een boek dat gebruikt wordt in moskeeën. De verantwoordelijke minister zag zich na een onderzoek genoodzaakt om de hoge ambtenaar te ontslaan, schrijft nieuwssite The New Arab. De eindverantwoordelijke van de tekst maakte zich namelijk schuldig aan het "promoten" van homoseksualiteit, iets dat niet past in de conservatieve ideologie van de Marokkaanse regering.

De tekst wordt zelfs zo schadelijk geacht dat docenten die het lesmateriaal gebruiken worden verzocht de passage door te strepen.

In Marokko staat een gevangenisstraf van 6 maanden tot 3  jaar op "onnatuurlijke handelingen". Volgens de internationale LGBT+-organisatie ILGA vinden er in de praktijk ook arrestaties op basis van die wet plaats.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen