Geen Hetero Pride voor stad in Californië

Hoewel de Boston Straight Pride nog steeds op de agenda staat voor eind augustus, heeft de gemeenteraad in Modesto, Californië de aanvraag voor een Hetero Pride evenement afgekeurd.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Een groep die zichzelf de Nationale Hetero Pride Coalitie noemt, hoopte 24 augustus een Hetero Pride te organiseren in Modesto. Hun aanvraag werd echter afgekeurd door de gemeenteraad, die tevens benadrukte dat de groep geen aansprakelijkheidsverzekering heeft en het stadspark dus niet mag huren voor het evenement. Modesto is een stad met zo’n 215.000 inwoners en ligt ongeveer 144 kilometer van San Francisco vandaan.

Het besluit werd door vele actievoerders met vreugde ontvangen, die de groep al hadden bestempeld als een ‘dun verhulde haatorganisatie.’ De lokale inspanningen om het evenement tegen te gaan werd geleid door Matthew Mason, de vervreemde homoseksuele zoon van Straight Pride organisator Mylinda Mason. Nadat Matthew zich uitsprak tegen de organisatie en zijn moeder, beweerde Mylinda dat het ‘’erg typisch’’ is dat ‘’homoseksuelen in het algemeen zich wegtrekken van familie en vrienden op een punt.’’

Naar eigen zeggen, is het hoofddoel van de Nationale Hetero Pride Coalitie het ‘’voorkomen dat huidige en toekomstige generatie van alle rassen en kleuren verwoest worden door de inherente kwaadwilligheid van de homoseksuele beweging.’’ Op hun website beschrijft de organisatie zichzelf als in ‘’oorlog’’ met LHBT+ mensen.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Tags

Aanbevolen artikelen