Geen prestigieuze Britse TV-award voor programma's zonder diversiteit

Een grote stap voor de zichtbaarheid van LHBT’ers in Britse series en shows. De organisatie achter de Britse BAFTA TV-award heeft een regel ingesteld waardoor alle genomineerden moeten voldoen aan vastgestelde diversiteitsregels.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Op deze manier wil de organisatie bijdragen aan meer diversiteit op de beeldbuis. De jury’s en comités voor de awards krijgen ook een training aangeboden met betrekking tot onbewuste vooroordelen. “Ons doel is om met de industrie samen diversiteit te verbeteren”, laat Amanda Berry, directeur van BAFTA weten.

Onder de diversiteit verstaat de organisatie dus LHBT’ers, maar ook mensen met een beperking en verschillende afkomst. Daarnaast wordt aangemoedigd mensen buiten London en het zuidoosten van Engeland te betrekken in de producties.

De filmafdeling van de BAFTA-awards stelde eerder al een diversiteitsquotum in voor de genomineerden. Awardshows krijgen vaak te maken met kritiek over het gebrek aan diversiteit. De Amerikaanse Grammys, Oscars en Emmys liggen al jaren onder een vergrootglas als het gaat over verscheidenheid van de genomineerden.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Tags

Aanbevolen artikelen