Geen Oscars voor Kevin Hart door anti-gay tweets

Kevin Hart, anti-gay, Twitter, oscars, 2019 academy award, academy awards, Hollywood, comedian, gay, lhbt, LGBTQ, holebi, nieuws, entertainment
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Sinds de komiek bekend maakte dat hij de Oscars zou presenteren, werden er heel wat oude tweets van Hart naar boven gehaald in protest tegen zijn nieuwe functie. Tussen zijn posts op Twitter van zo’n 9/10 jaar geleden waren er redelijk veel anti-gay 'grapjes' te vinden (zie hieronder). In een Instagram video zei Hart het volgende hierover: "Jongens, ik ben bijna 40 jaar oud. Als je niet gelooft dat mensen veranderen, groeien, evolueren als ze ouder worden, weet ik niet wat ik je moet vertellen. Als je mensen in een positie wilt houden waarin ze altijd het verleden moeten rechtvaardigen, dan doe je dat. Ik ben de verkeerde man, man.’’ Deze statement klonk voor velen als een bewuste niet-verontschuldiging.
 
Uren later duikt Hart weer op met een andere video waarin hij vertelt dat de Academie voor Filmkunst en -wetenschappen hem een ​​ultimatum heeft gegeven: verontschuldig of we zullen een nieuwe gastheer vinden. "Ik heb ervoor gekozen om de verontschuldiging over te slaan", zei de acteur-komiek in de video. "De reden waarom ik dit afsla is omdat ik dit verschillende keren heb aangekaart. Dit is niet de eerste keer dat dit naar boven komt. Ik heb het aangekaart. Ik heb erover gesproken. Ik heb gezegd waar het goede en de fouten waren. Ik heb gezegd wie ik nu ben en wie ik toen was.’’ Echter tweette Hart nog geen twee uur later dat hij zal aftreden als presentator voor de ceremonie, samen met een verontschuldiging naar LGBTQ+ gemeenschap.
 
Naast de teruggevonden tweets ontstond er ook controversie rondom zijn comedy special uit 2010. Hierin vertelde Hart aan zijn publiek dat zijn grootste angst was dat zijn zoon uit de kast zou komen als homo. Hij zei dat ''als een heteroseksuele man, als ik kan voorkomen dat mijn zoon homo is, dan zal ik dat doen." In een interview uit 2015 sprak Hart over deze grap (zonder zich te verontschuldigen) en zei dat hij diezelfde grap niet nogmaals zou maken, omdat iedereen daarvoor niet zo ''gevoelig'' was.
 
Bron: Variety

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen