Gay app maakt naaktfoto’s per ongeluk openbaar

jack'd, gay dating app, naaktfoto, privé, privacy, gay, queer, hlbt, holebi, lgbt, nieuws, news, outtv
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
De gay dating app zou zo'n vijf miljoen gebruikers hebben over de hele wereld. Naar verluidt zijn hun privéfoto's al zo'n drie maanden publiekelijk gemaakt door een technische fout. Mensen zouden, zelfs zonder zich aan te hoeven melden op te app, toegang kunnen krijgen tot andermans foto's.
 
De beveiligingsfout brengt zorgelijke risico's met zich mee voor gebruikers die niet uit de kast zijn en kan leiden tot eventuele mishandeling of chantage. Vooral kan dit enorme gevolgen hebben voor gebruikers die in een van de landen woont waar homoseksualiteit strafbaar is.
 
Mark Girolamo, chief executive van het bedrijf Online Buddies waar Jack'd onder valt, vertelde PinkNews: ''Onze tech team is bewust van de fotogevoeligheid en heeft de veranderingen al geprogrammeerd om dit te repareren.'' Volgens Girolamo wordt de storing vandaag opgelost. Hij gaf echter geen commentaar op het feit dat dit probleem al drie maanden gaande is en daarmee ook geen verklaring voor waarom dit niet eerder is rechtgezet.
 
 
Bron: PinkNews
 
 
 
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen