Fotoboek restaurant ’t Sluisje: A Night at the Dragshow

Het Amsterdamse restaurant ’t Sluisje – het enige drag-restaurant van Nederland – bestaat begin juni dit jaar precies 25 jaar. Ter gelegenheid van deze mijlpaal heeft ’t Sluisje samen met fotograaf Ralph Joling het fotoboek ‘A Night at the Dragshow’ uitgegeven. Het eerste exemplaar is door theatermaker Albert Verlinde overhandigd aan beide eigenaren.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

In de loop der jaren hebben vele roemruchte dragqueens op het podium van ’t Sluisje gestaan en met hun shows de restaurantbezoekers vermaakt. In dit kleurrijke boek vind je veel foto’s terug van de afgelopen periode waarin Ralph zich heeft gefocust op de vele dragqueens zowel voor als achter de schermen alsmede de interactie met het publiek. Met dit boek staat Ralph stil bij de belevenissen van dit unieke theaterrestaurant in hartje Amsterdam.

In eerste instantie had Ralph het idee om een boek te maken over het heden en verleden van ’t Sluisje, nou was er wel wat materiaal beschikbaar maar niet altijd in de juiste kwaliteit. Hij vervolgt: ''Ze bestaan dit jaar 25 jaar en in die tijd is de techniek natuurlijk enorm verbeterd. Toen kwam begin juni het 25 jarig bestaan van ‘t Sluisje in beeld. En omdat ik zelf al veel met fotografie bezig was. Dacht ik bij mezelf: ik maak die foto's gewoon zelf. Als project voor mijzelf in eerste instantie ben ik er mee begonnen".

''Wat ik wil laten zien dat er voorafgaand aan het entertainment op het podium ook echt een hoop aan vooraf gaat. Het is niet zomaar een man in een jurk maar ik heb echt de magie proberen vast te leggen, je gezicht veranderen, je lijf veranderen, de kwetsbare momenten die nooit iemand ziet, zeg maar voordat het gordijn hier open gaat. Van gewone man naar diva, showgirl,’’ aldus Ralph Joling. 

Over de auteur:

Ralph Joling (1976) is freelance fotograaf en is met zijn alter-ego ‘Lorna’ ook regelmatig onderdeel van de dragshow in ’t Sluisje.

Over het Sluisje:

Een kwart eeuw geleden openden de broers Michael en Harold Kneppers het restaurant in de Torensteeg. In een knus pand, tussen het Singel en de Spuistraat, heette Harold’s alter ego Corrie Camping in travestie de gasten welkom en is zijn broer Michael verantwoordelijk voor de culinaire beleving. 

Het boek is te koop:

- Via de website van Ralph Joling

- Bij Gays & Gadgets 

- of gewoon in Theaterrestaurant ’t Sluisje (Torensteeg 1, Amsterdam)

 

 

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen