Florida: trans vrouw achter auto gebonden en meegesleurd

In de Amerikaanse staat Florida heeft een man een trans vrouw met haar voeten aan de achterbumper van zijn auto gebonden. Vervolgens is hij gaan rijden, terwijl de vrouw nog vastgebonden zat. Een 34-jarige verdachte, te zien op de foto, is gearresteerd op verdenking van poging tot moord.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Volgens de politie van Jacksonville werd de vrouw vrijdagochtend zwaargewond op straat gevonden. Buurtbewoners bevestigen tegen verschillende Amerikaanse media dat het gaat om een transgender vrouw. Volgens de politie werd ze aangetroffen met verwondingen die erop duiden dat ze ernstig is geslagen, maar ook achter een auto is gehangen. De politie schat dat de dader twee huizenblokken verder is gereden, met het slachtoffer hangend aan de achterkant van de auto. Ze ligt met levensbedreigende verwondingen in het ziekenhuis. Haar identiteit is niet bekendgemaakt.

De 34-jarige Eric Shaun Bridges zit momenteel vast op verdenking van poging tot moord. Er zouden opnames van de mishandeling zijn gemaakt, maar volgens de politie zijn die te “verschrikkelijk” om openbaar gemaakt te worden.

Vorig jaar werden in Jacksonville al vier transgender vrouwen vermoord. “De trans gemeenschap voelt zich hier niet meer veilig, na al deze moorden”, liet Paige Mahogany Parks van de Transgender Awareness Project weten aan NBC News. De stad wordt al bestempeld als de “trans murder capital” van de VS. 

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Tags

Aanbevolen artikelen