Eurovisie songfestival 2020 in: Rotterdam

De kogel is door de kerk, het Eurovisie Songfestival 2020 zal plaatsvinden in Rotterdam. Ahoy wordt dus dé plek waar een van de grootste TV-shows ter wereld gehouden zal worden. Dit werd zojuist door de NPO bekend gemaakt.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

De organisatie heeft bij de toewijzing gekeken naar de technische geschiktheid van de locatie, omliggende faciliteiten, beschikbaarheid en financiële bijdrage van de gemeente. Daarbij kwam Rotterdam als favoriet uit de bus. Verantwoordelijk producent Sietse Bakker gaf de volgende toelichting over de keuze: "Met Rotterdam als gaststad van het Eurovisie Songfestival kiezen we niet alleen voor een stad met een bijzonder verhaal en een onmiskenbare daadkracht, wat ons betreft is het de meest geschikte locatie om drie state of the art tv-shows te produceren."

Nu de locatie bekend is kunnen alle betrokken partijen aan de slag: Rotterdam als stad, Zuid-Holland als provincie, en Ahoy beginnen nu aan de verdere voorbereidingen die nodig zijn om alles in 2020 op rolletjes te laten lopen. Om half 12 werden alle betrokken partijen op de hoogte gesteld. Ook de data waarop het Eurovisie Songfestival wordt gehouden zijn bekend gemaakt: de halve finales vinden op 12 en 14 mei plaats, met de grote finale op 16 mei. Wie de presentatie verzorgt, wordt voor de kerst duidelijk. 

Eerder deze week: werden al de regisseurs bekend gemaakt die de liveshows in beeld zullen brengen. De keuze is gevallen op twee zeer ervaren regisseurs: Marnix Kaart (52) en Marc Pos (50), zij hebben eerder onder andere de regie in handen gehad voor grote producties zoals: Idols, Holland's Got Talent en het Televiziergala.

Beide regisseurs worden samen verantwoordelijk voor de drie live shows, negen generale repetities en het cameraplan voor de ruim 40 deelnemende acts die pas een paar weken van tevoren bekend zijn. Met meer dan 180 miljoen kijkers is het Eurovisie Songfestival een van de grootste TV-shows ter wereld.

Marc Pos over de show die in 2020 plaats zal vinden: “Het Eurovisie Songfestival is een van de grootste en complexe regie-opdrachten die er bestaat, waar ik mijn tanden in ga zetten. We zullen de wereld laten zien wat wij als Nederland waard zijn”.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen