EU-personeel samen met Oekraïense vluchtelingen op Pride

Europarlementariërs en EU-ambtenaren lopen morgen samen met Oekraïense vluchtelingen tijdens de Pride-parade in Brussel.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

De verschillende instituties van de EU lopen samen onder het motto “een Unie van gelijkheid”. “Dit om zo de aandacht te vestigen op het belang van de Europese Unie bij de aanpak van LGBT+ rechten in Europa en daarbuiten.”

Het is de eerste keer dat de pride-parade in Brussel doorgaat sinds het uitbreken van de coronacrisis. De EU-medewerkers lopen dit jaar naast Europese ook met Oekraïense vlaggen.

LGBT+-rechten in Europa

De rechten van LGBT+’ers staan in de EU steeds meer onder druk. In Hongarije en Polen worden regelmatig wetten aangenomen die LGBT+’ers hun uitingsvrijheid steeds meer ontnemen. Zo schafte Hongarije de erkenning van trans personen af en werd er een wet tegen “LGBT+-propaganda” ingevoerd. In Polen hebben regio’s zich uitgeroepen als “LGBT+-vrije zones”. Hierdoor riep het Europees Parlement de EU weer uit als “LGBT+-vrijheidszone”. Hoewel de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de EU, maatregelen neemt tegen Hongarije en Polen lijkt er vrij weinig te veranderen. Begin dit jaar verbande het Poolse parlement LGBT+-organisaties van scholen.

Toch heeft het inhouden van gelden door de Commissie wel een klein effect: een Poolse regio schafte de “zone” af, toen het geen geld meer kreeg van de EU.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen