Engeland: Gay jongen bewusteloos na anti-homo aanval

De 22-jarige Ryan Williams is in de Engelse stad Preston fysiek aangevallen na het uitgaan. Williams zegt herhaaldelijk te zijn geslagen en geschopt in het gezicht wegens zijn geaardheid. Een woordvoerder van de Lancashire politie heeft aangegeven dat de zaak daarom ook wordt behandeld als een hate-crime.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

‘’Ik heb nog nooit in mijn leven gedacht dat ik in elkaar geslagen zou worden door homo te zijn’’, aldus Williams op zijn social media. Samen met een foto van zijn verwondingen uit de 22-jarige zijn walging en shock van het incident. Na het uitgaan werd hij door een man aangevallen buiten de McDonalds. Nadat hij bewusteloos op de grond lag, is de aanvaller ervandoor gegaan met twee andere mannen en een vrouw. Tot op heden zijn er helaas nog geen verdachten opgepakt.

Williams schreef verder op social media: ‘’Ik wil dat mensen begrijpen dat homoseksualiteit geen keuze is en ik het niet kan helpen, het spijt me dat je het niet aankunt, maar hey ho geen reden om iemand er voor neer te slaan.’’ Hij sloot zijn bericht af met: ‘’Sta sterk en houd van jezelf, dit zal mij er niet van weerhouden om fabulous te zijn. Gay zijn is OK.’’

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen