Eerste gay romcom van Bollywood

Vrijdag 21 februari komt de eerste Bollywood-film uit met een homothema sinds India seks tussen mensen van hetzelfde geslacht legaliseerde in 2018. De LGBTQ-gemeenschap in India kijkt uit naar de release van een grootschalige romcom in Bollywood over twee geliefden.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

De titel van de film is ‘Shubh Mangal Zyada Saavdhan’ wat ‘wees extra voorzichtig met het huwelijk’ betekent. Het gaat over twee jonge homoseksuele geliefden in India.

In de trailer zie je o.a. Ayushmann Khurrana, de hoofdrolspeler van de film, met een regenboogcape en gewapend met een megafoon. Hij roept dat de vader van zijn geliefde lijdt aan "een ziekte zonder genezing": homofobie.

De scène is duidelijk humoristisch bedoeld, maar in tegenstelling tot eerdere Bollywood-films zijn de homoseksuele personages niet het onderwerp van de grap.

De schrijver en regisseur van de film, Hitesh Kewalya, vond dat het ‘controversiële’ onderwerp moest worden aangekaart. Volgens Kelwalya was humor de beste manier om dit thema aan te stippelen zodat het "toegankelijk" is voor het grote publiek.

Bekijk de trailer hieronder:

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen