Een nieuwe openlijk homoseksuele congreslid in Brazilië

David Miranda, Brazilië, overheid, Jean Wyllys, homo, gay, lgbt, lhbt, holebi, politiek
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Wyllys nam onlangs afstand van zijn ambt na doodsbedreigingen te hebben ontvangen vanwege zijn geaardheid. Nu neemt de openlijk homoseksuele raadgever uit Rio de Janeiro, David Miranda, zijn positie over. In een interview gaf Miranda toe te vrezen voor zijn leven, maar stond hij erop dat Brazilië ''een stem nodig heeft’’.   
 
Hij zei: ''Natuurlijk, ik vrees voor mijn leven of voor wat er met mijn familie kan gebeuren, maar in momenten als deze, moet je dapper zijn, zelfs met de angst dat moed wordt. Mensen hebben een stem nodig in Brazilië en ik weet dat ik het werk kan doen.’’
 
Miranda haalde ook uit naar de nieuwe president van Brazilië, die voorheen publiekelijk heeft toegegeven de LGBT-gemeenschap niet te steunen. Hij zei: ''Wanneer je een verkozen president hebt die ons niet representeert, openlijk verklaart dat hij niet alleen tegen de LGBT-gemeenschap is, maar ook tegen mensenrechten activisten, dat geeft kracht aan velen om dingen te doen namens hem, om ons te kwetsen. LGBT mensen zijn gemaakt van weerstandsvermogen… Ik zal een van de stemmen zijn voor verzet in het Congres’’.
 
Bron: Attitude
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen