Dit is de band Hooverphonic: Belgiës langgekoesterde hoop op Songfestivalwinst

Na jaren proberen heeft de Vlaamse omroep VRT het voor elkaar gekregen: de band Hooverphonic is intern gekozen om België te vertegenwoordigen op het Songfestival volgend jaar in Rotterdam. De band is één van de grootste muzikale namen van het land, en was al vier keer eerder benaderd om mee te doen aan het Europese muziekspektakel.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Het nummer waarmee de band in mei volgend jaar op het podium zal staan is nog niet bekend, het is zelfs nog niet opgenomen. Hooverphonic hervat deze week nog hun Europese tour; er moet dus nog tijd gevonden worden om alles klaar te krijgen voor de grote deadline op 9 maart, waarop alle inzendingen verstuurd moeten zijn naar de songfestivalorganisatie.

Maart is nog ver weg, dus Hooverphonic kan Europa nog eventjes opwarmen met haar reeds bestaande nummers. Ze zullen de aankomende maanden in onder andere Tsjechië, Griekenland, Hongarije en Polen met hun typische geluid misschien al wat stemmen binnenharken. Hooverphonic is qua muziek van vele markten thuis. Van triphop tot rockinvloeden, van alles is terug te vinden in op de platen van de band. Naar eigen zeggen kleuren ze graag buiten de lijntjes. “Mad About You” is hun grootste internationale hit.


Jens Geerts, presentatrice van OUTtv’s Eurovision Calling, is ervan overtuigd dat er een sterk nummer gekozen is, maar zet wel een kanttekening bij de nieuwe zangeres. “Luka, het gezicht van de band, is amper 18 jaar. Zij zal het vooral moeten doen. Zij zal Europa moeten overtuigen. En ook al is het niet meteen het hoogste doel van Hooverphonic om te winnen, zo zijn de woorden van Alex, ga ik er toch van uit dat men diep vanbinnen wel de finale wil halen om zelfs top 10 te eindigen.”De band wisselde een aantal keer van zangeres, waarvan Geike Arnaert de langste staat van dienst heeft. Zij scoorde vorig jaar samen met BLØF de monsterhit Zoutelande. Op het Songfestival zal Luka Cruysberghs de zang verzorgen. Zij is ongeveer een jaar actief voor de band, nadat ze ontdekt werd bij The Voice of Vlaanderen. Veel van de recente Belgische inzendingen werden in de Vlaamse of Waalse versie van die talentenjacht ontdekt, met wisselende resultaten. In 2015, 2016 en 2017 werd de top 10 gehaald, terwijl België de afgelopen jaren de halve finale niet doorkwam. Hooverphonic moet daar nu verandering in gaan brengen.

Volgens de band zullen ze een typisch Hooverphonic-geluid laten horen. Het is nog niet bekend wanneer het nummer wordt uitgebracht. België is het eerste land dat de Songfestival-act bekend heeft gemaakt. Zoals het er nu naar uitziet is Albanië het volgende land: de voorronde vindt daar in december plaats.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Tags

Aanbevolen artikelen