Deze succesvolle dragqueen is de zoon van de nieuwe Argentijnse president

Argentinië koos afgelopen weekend een nieuwe president: Alberto Fernández. De zoon van deze deze politicus is alles wat je niet zou verwachten van een presidentszoon: hij is een succesvol dragqueen!
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Onder de naam DYHZY is Estanislao Fernández een van Argentiniës meest prominente dragqueens. Met meer dan 120.000 volgers op Instagram heeft de 24-jarige presidentszoon een grote fanbase opgebouwd. Naast drag doet hij ook aan cosplay: in zijn instagramfoto’s  schittert hij als verschillende anime-figuren (bijvoorbeeld Pikachu). Estanislao deed al een aantal keer mee aan Comic-Con, ’s werelds grootste stripboekenconferentie.

 

Estanisalao’s vader noemde hem in een radio-interview “een van de meest creatieve personen in mijn leven”. Zijn zoon begon met het uitbeelden van stripboekpersonages, maar volgens zijn vader ging hij al snel drag beoefenen. Toch noemt hij hem een “onopvallende jongen”. Hij werkt bij een verzekeringsmaatschappij en woont al twee jaar samen met zijn vriendin. In het interview zegt de nieuwgekozen president trots te zijn op zijn zoon en de erkenning die hij krijgt voor zijn kunst.

De artistieke uitingen van de presidentszoon bereikten ook de zoon van de rechts-populistische Braziliaanse president. Die vond het maar al te grappig om even te benadrukken wat de verschillen tussen de twee waren. "Let wel: dit is geen meme," plaatste hij bij de foto.

 

Argentinië staat bekend als een van de meest homo-vriendelijke landen in Zuid-Amerika en het eerste land op het continent dat het homohuwelijk legaal maakte. Ook is het land een van de voorlopers op het gebied van transgenderwetten.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen