De Palestijnse Autoriteit verbiedt alle LHBT-activiteiten

De Palestijnse Autoriteit heeft alle LHBT+ -groepen verboden om activiteiten te organiseren op de Westelijke Jordaanoever. Het verbod kwam nadat Al-Qaws, een groep voor seksuele en genderdiversiteit die LHBT+ Palestijnen ondersteunt, van plan was om eind augustus een bijeenkomst te houden.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

De bijeenkomst, die zou worden gehouden in Nablus, was een 'queer camp'. Volgens de Times of Israel zou het "een plek bieden voor homoseksuele, lesbische, biseksuele en transgender jongeren uit Palestina om elkaar te ontmoeten, te leren over de basisconcepten van genderpluralisme en de verschillende kanten van onze menselijke seksualiteit te verkennen".

Luay Zreikat, een woordvoerder van de Palestijnse Autoriteit, verdedigde het verbod omdat de activiteiten van Al-Qaws “schadelijk zijn voor de hogere waarden en idealen van de Palestijnse samenleving”. De Palestijnse Autoriteit zei tevens dat degenen die betrokken zijn bij Al-Qaws onderzocht zullen worden en bij overtreding van het verbod gearresteerd worden.

Ondanks de dreigingen vanuit de Palestijnse Autoriteit, zegt Al-Qaws niet op te geven. Echter heeft de organisatie een enorme tegenslag ondervonden op Facebook. Leden van de organisatie beweren honderden haatberichten te hebben ontvangen sinds de aankondiging van de Palestijnse Autoriteit:  "De aanval op ons is ongekend. Ze noemen ons verraders en corrupte mensen en velen roepen op tot onze executie. We zijn bang voor ons leven.”

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Tags

Aanbevolen artikelen