De EuroGames in 2022 naar Nijmegen

EuroGames, Nijmegen, sport, Europa, lgbt, lhbt, holebi, queer, gay, outtv, nieuws
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Op 28 t/m 30 juli 2022 kunnen sporters deelnemen aan diverse sporten waaronder voetbal, zwemmen, atletiek, tennis, hockey en meer. Ze verwachten minstens 1.500 deelnemers! De gemeente liet weten dat een onderzoek aantoonde dat er meer dan genoeg enthousiasme is te vinden onder de Nijmeegse sportverenigingen. Afgelopen weekend presenteerde de initiatiefgroep EuroGames Nijmegen 2022 haar voorstel op de jaarvergadering van de European Gay & Lesbian Sports Federation.

Samen stellen de provincie en gemeente Nijmegen 221.000 euro beschikbaar om het evenement te realiseren. De Nijmeegse wethouder, Grete Visser, noemde het ‘’fantastisch nieuws’’. Ze zei: ''Sociale inclusie in de sport is belangrijk in deze regenboogstad. Met de EuroGames kunnen we dit laten zien.”

Love to move zal gebruikt worden als de slogan voor de EuroGames 2022 omdat: ‘sporten verbindt en sport is voor iedereen', aldus de organisatie. De aankomende edities van de EuroGames vinden plaats in Rome (2019), Düsseldorf (2020) en Malmö/Kopenhagen (2021).

 

Bron: Gelderlander
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen