Cyprus: controversiële opmerkingen van prominente bisschop

Onlangs kwam de Cyprische bisschop Neophytos Masouras van Morphpou in het nieuws nadat hij zei dat homoseksuele baby’s ontstaan wanneer zwangere vrouwen anale seks hebben. Zo beweert hij dus ook dat gay mannen een ‘’vieze geur’’ hebben.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

De bisschop was vorige maand aanwezig op een school in Akaki, Cyprus als spreker. Hier maakte hij enkele bijzondere opmerkingen betrekking tot homoseksualiteit: volgens hem zouden homo’s ontstaan doordat zwangere vrouwen anale seks hebben. Als een zwangere vrouw geniet van anale seks, zou dit het verlangen hiernaar overdragen naar het ongeboren kind, aldus de bisschop.

Nu is er meer beeldmateriaal verschenen van hetzelfde evenement waar de bisschop aan het woord was. Hierin vertelt hij het verhaal van ‘’een knappe jongeman’’ en een ‘’heilige monnik.’’ In dit verhaal werd de jongeman verteld dat hij moest stoppen met wat hij doet (het bed delen met meerdere mannen volgens de monnik). Anders zou hij ‘’iets oplopen’’ en uiteindelijk ‘’jong sterven.’’ Toen de jongeman vroeg hoe de monnik kon weten wat hij heeft gedaan, antwoordde de monnik dat dit mede dankzij een ‘’nare geur’’ was. In het verhaal zouden heilige mannen op deze wijze informatie van God ontvangen (via ‘’een specifieke stank’’ bij mannen), aldus de bisschop.

De bisschop concludeerde het verhaal door te vertellen dat de jongeman werd ‘’geholpen door de gebeden van zijn familie en met zijn daden stopte’’. Hij voegde nog toe: ‘’Deze jongeman ruikt nu fantastisch.’’

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Tags

Aanbevolen artikelen