Conservatieve moeders boycotten Toy Story 4 wegens ‘lesbische’ scenes

De anti-LHBT+ evangelische groep One Million Moms gaat Disney boycotten omdat ''gezinnen overrompeld worden'' met lesbische scenes in Toy Story 4. De twee ''gevaarlijke'' scenes (die enkel een paar seconden duren) laten twee moeders zien die hun kind op school afzetten en later weer ophalen.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Volgens de conservatieve groep werd de scene ‘’stilgehouden’’ door Disney om zoveel mogelijk mensen hieraan ‘’bloot te stellen’’. Hun campagne gaat onder de naam Disney overrompelt gezinnen met lesbische scene in Toy Story 4.

Woordvoerder Monica Cole zei het volgende in een statement namens de organisatie: ‘’Het was een opvallend kleine scène met als enige doel om deze levensstijl te normaliseren. Om nog maar te zwijgen over een korte opmerking over het niet verbergen in een kast, ook in de film. Sommige kinderen vangen deze referentie misschien niet op, maar het was buitengewoon onnodig als met het lesbische paar.’’

Cole voegde hieraan toe: "Disney heeft opnieuw besloten politiek correct te zijn tegenover het bieden van gezinsvriendelijk entertainment. Disney moet zich houden aan vermaken in plaats van een agenda te pushen en kinderen bloot te stellen aan controversiële onderwerpen."

De petitie van One Million Moms, die momenteel meer dan 12.000 handtekeningen heeft, luidt: "Ik waardeer Disney niet, inclusief LGBTQ-content in de kinderfilm Toy Story 4. Er is een bewust gebrek aan vermelding van deze inhoud. Daarom worden gezinnen opzettelijk overrompeld door uw bedrijf. Acties als deze doen me Disney blijven wantrouwen.’’

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen