Coca Cola verdedigt pro-LHBT posters in Hongarije

In aanloop van het Sziget Festival lanceerde Coca Cola een campagne in Hongarije, waarin koppels van hetzelfde geslacht met Cola flesjes te zien zijn. Hongaarse politici en conservatie activisten zijn hier minder tevreden over en eisen een boycot. Echter liet Coca Cola in een statement weten niet onder de indruk te zijn.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Coca Cola lanceerde enkele dagen terug hun ‘’Love is Love’’ campagne in verband met het progressieve Sziget festival in Boedapest. Op de posters staan slogans als ‘’Zero Sugar, Zero Prejudice’’ De advertenties zijn op vele plekken in de Hongaarse hoofdstad verspreid, waaronder op treinstations. De afbeeldingen zijn tevens gedeeld op de Hongaarse Facebook pagina van het bedrijf.

Ondanks de poitieve boodschap valt de campagne niet bij iedereen in de smaak: István Boldog, parlementslid en leider van de conservatieve partij Fidesz, eist dat de producten van Coca Cola geboycot worden tot de advertenties zijn weggehaald. Een online petitie voor een boycot en het verwijderen van de posters heeft ondertussen al 50.000 handtekeningen verzameld.

Coca Cola trekt zich hier weinig van aan en liet in een statement weten lang niet van plan te zijn hun advertenties weg te halen: ‘’The Coca-Cola Company streeft naar diversiteit, inclusie en gelijkheid in ons bedrijf en wij ondersteunen deze rechten ook in de samenleving. Als een al lang bestaande supporter van de LGBTQI-gemeenschap geloven we dat iedereen het recht heeft om van de persoon te houden die zij kiezen. De campagne die momenteel in Hongarije loopt, weerspiegelt deze waarden.’’

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Tags

Aanbevolen artikelen