Christelijke band zegt optreden af vanwege homoseksuele dominee

De Nederlandse christelijke band InSalvation heeft een optreden afgezegd vanwege een homoseksuele dominee die een gebed zou verzorgen, meldt het Nederlands Dagblad. "Het gaat ons er niet om een standpunt tegen mensen in te nemen," aldus de bandleider.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

InSalvation, in christelijke kringen bekend van het nummer Vul dit huis met uw glorie, weigert op te treden bij de Protestantse Gemeente Monnickendam vanwege dominee Alexander Noordijk. Die dominee zou bij het concert een gebed verzorgen. Noordijk is getrouwd met een man, wat tegen de principes van de band zou ingaan. 

De kerk houdt voet bij stuk en weigert om een andere dominee voor het gebed te vragen. "Wij staan als kerk voor inclusiviteit en gelijkwaardigheid en dragen dat actief uit," zegt ouderling Renske Huisman tegen het Nederlands Dagblad. De band en de kerk konden niet tot een oplossing komen, waarna het concert werd afgeblazen. Volgens Huisman ging er een "schokgolf" door de gemeente toen het nieuws bekend werd.

Volgens de band is de beslissing niet abrupt gemaakt. "We hebben er juist de tijd voor genomen om met de betrokken mensen in gesprek te gaan. Het gaat ons er niet om een standpunt tegen mensen in te nemen. We hebben in het intensieve gesprek met elkaar geconstateerd dat we een verschil hebben van inzicht."

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen