Canadese burgemeester komt uit de kast

"Als ik terugkijk op mijn leven, en achteraf gezien, was niet eerder uit de kast komen een grote fout van mijn kant," schreef hij. De burgemeester van Ottawa, Jim Watson, kwam zaterdag als homo uit de kast in een column en schreef dat de aankondiging 'beter laat dan nooit' was. De 58-jarige Watson gaf aan dat hij al lang worstelde met de beslissing om open te zijn over zijn seksualiteit, en overwoog of de openbaring zijn relaties met familie, vrienden en kiezers zou beïnvloeden.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

De aankondiging van Watson op Ottawa Citizen kwam slechts een dag voor het begin van Ottawa's Capital Pride 2019. Watson schrijft onder andere over de moeilijke tijd toen hij op de lagere school werd gepest. Hoewel zijn universitaire omgeving liberaler was, zei Watson dat hij nog steeds te verlegen en terughoudend was om dat deel van zijn identiteit te verwerken.

 Watson is al sinds 2010 de burgemeester van Ottawa en was voorheen burgemeester van 1997 tot 2000. Hij schreef trots te zijn op zijn geschiedenis met de LHBT+ gemeenschap: Hij stemde voor het homohuwelijk en als provinciaal kabinetminister maakte hij het gemakkelijker voor koppels van hetzelfde geslacht om te trouwen. Hij was tevens de eerste burgemeester van Ottawa die marcheerde in de Pride Parade van de stad.

Toch drukte hij enige spijt uit en daarmee ook enkele wijze woorden voor anderen in soortgelijke situaties: "Maar als ik zo brutaal kan zijn om een beetje advies te geven aan degenen die nog in de kast zitten: Voel je niet onder druk gezet of gehaast om naar buiten te komen, maar wacht ook niet 40 jaar. Mijn tegenzin heeft me niet toegestaan om mijn leven zo vol van liefde en avontuur te leven als mijn homovrienden die brutaler en moediger waren dan ik ooit was."

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Tags

Aanbevolen artikelen