Buschauffeur weigert te rijden omdat de bus ‘’homoseksualiteit promoot’’

Konectbus, een busbedrijf in Norwich, liet zijn steun aan de LHBT+ gemeenschap zien door de routenummers in regenboogkleuren af te beelden. Echter viel deze wijziging niet bij iedereen in goede aarde: een buschauffeur weigerde de dubbeldekker bus te besturen omdat deze ‘’homoseksualiteit promoot’’ en is als gevolg geschorst.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Het bedrijf ontving een hoop positieve feedback met betrekking tot de kleurrijke aanpassing. Helaas moesten meerdere passagiers nog even wachten tot ze vervoerd konden worden met een van deze bussen. Een buschauffeur eiste dat een collega met hem ruilde van voertuig. Een van de passagiers schreef op Twitter dat de chauffeur de volgende reden gaf: ‘’Deze bus promoot homoseksualiteit en ik weiger het te besturen.’’

Dezelfde passagier, Becca Sears, liet aan The Mirror Online weten dat zij naar de receptie van het busstation stapte en de situatie rapporteerde: ‘’ik zei tegen hen dat hij van bus is gaan verwisselen en dat het belachelijk is, omdat dat gewoon een belachelijke reden is.

Naar aanleiding hiervan kreeg Konectbus in eerste instantie kritiek op Twitter, benadrukkend dat als een bedrijf zich als LHBT+ bondgenoot wil promoten, dan ook actie moet ondernemen in dit soort situaties. Maar het bedrijf liet snel weten de buschauffeur in kwestie te hebben geschorst en dat er een vervolgonderzoek wordt uitgevoerd.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Tags

Aanbevolen artikelen