Broer en zus persten groot aantal homomannen af door te dreigen met bommen

In de Amerikaanse staat Alabama zijn een broer en zus gearresteerd voor het afpersen en bedreigen van een groot aantal homoseksuele mannen. Ze dreigden de seksuele geaardheid van de slachtoffers te onthullen en maakten bommeldingen bij de kerken en werkplaatsen van de mannen. Bij de beschuldigingen wordt uitgegaan van een ‘terroristisch motief’.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Het duo, beiden in de twintig, bedreigde de mannen nadat ze privéfoto’s van de hen hadden bemachtigd, meldt NBC News. Ze zouden hun slachtoffers continue hebben lastiggevallen via E-mails, chatberichten en zelfs telefoontjes, totdat ze betaalden. Als ze dit niet deden zouden de broer en zus de seksuele geaardheid van de mannen naar buiten brengen.

Eén van de slachtoffers moest 2100 dollar (omgerekend 1900 euro) naar hun huis brengen. Verder deed het duo een valse bommelding bij een overvolle kerk, waar één van de slachtoffers aanwezig was. Hetzelfde deden ze bij de Universiteit waar een ander slachtoffer werkte. Daarnaast belden ze zijn chef, diens partner en andere collega’s, in een poging de geaardheid bekend te maken.

Volgens de autoriteiten zijn er mogelijk nog veel meer slachtoffers. Het duo zou al jaren actief zijn.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Tags

Aanbevolen artikelen