Britse mannen: ''Mensen met hiv maken zich niet druk over anderen infecteren''

hiv, aids, virus, ziekte, lgbt, lhbt, holebi, prep, mylan, brits, engeland, nieuws, onderzoek
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Het doel van dit onderzoek was o.a. om de mogelijke impact van PrEP te achterhalen. Echter kwamen ze erachter dat velen niet weten dat mensen die leven met ondetecteerbare hiv niet in staat zijn om dit over te dragen naar een ander. Er werd ook vastgesteld dat slechts zes van de tien Britse mensen geloven dat mensen met hiv het uitmaakt of ze anderen infecteren. Schokkend genoeg, gaf ongeveer 45% van de mannen toe dat ze geloven dat mensen die met het virus leven 'er niets om geven' of ze anderen infecteren. Zo'n 36% van de vrouwen dacht hier hetzelfde over. 
 
Ongeveer 65% van de mensen zei dat ze niet op hun gemak zouden zijn als hun kind regelmatig contact had met iemand die met het hiv zou leven en slechts 35 procent van de respondenten was het ermee eens dat hiv-positieve mensen een baby mochten krijgen.
 
De UK-district manager van Mylan, Jean-Yves Brault, uitte zijn zorg over de resultaten: "Deze statistieken tonen niet alleen zorgwekkende en uiteenlopende niveaus van educatie rondom hiv, maar ook een indirecte discriminatie als resultaat. "We hopen dat deze resultaten gesprekken tussen peergroups bevorderen om de hiv-gemeenschap beter te ondersteunen. "We hopen ook dat dit onderzoek de verschillende niveaus waarop het bredere publiek wordt voorgelicht over deze beheersbare aandoening wordt uitgelicht."
 
 
Bron: Attitude
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen