Boston ‘Hetero Pride’ aanvraag goedgekeurd

Eerder ontving de aankondiging van de ‘’Straight Pride’’ in Boston een hoop kritiek vanuit de LGBT+ gemeenschap. Echter lijkt het toch plaats te gaan vinden op 31 augustus nu het is goedgekeurd door de stadsgemeente.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

De rechtse organisatie Super Happy Fun America diende enkele weken terug een aanvraag in bij de gemeente van Boston om een Hetero Pride te kunnen organiseren. Hoewel dit initiatief een hoop kritiek heeft ontvangen, zal het evenement eind augustus plaatsvinden nu de gemeente van Boston hun aanvraag heeft goedgekeurd. 

Op de website van de parade wordt er beweerd dat heteroseksuele mensen een ‘’onderdrukte meerderheid’’ zijn. Een van de organisatoren zei tijdens een persconferentie: ‘’Ik ben het er mee eens dat het ongebruikelijk is om zoiets als dit te hebben, maar veel dingen lijken in eerste instantie onpopulair maar dan worden ze mainstream. ‘’

Verder beweert de organisatie niemand te haten, maar enkel hun eigen viering te willen ‘’zoals iedereen het recht erop heeft’’. Tevens zijn alle mensen volgens hen welkom, zolang ze maar respectvol blijven.

Op o.a. social media lieten velen hun walging blijken met betrekking tot het initiatief, benadrukkend dat het ‘’elke dag hetero pride is’’ doordat hetero’s privileges bezitten die de LGBT+ gemeenschap niet of nog niet zo lang heeft. 

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Tags

Aanbevolen artikelen