Beyoncé wijdt GLAAD award toe aan homoseksuele oom

Beyoncé. jay-z, glaad, award, queer lgbt, lhbt, holebi, nieuws, entertainment, outtv
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
GLAAD is de grootste organisatie die zich inzet voor zowel het stimuleren als het bewaken van eerlijke representatie van de LGBT+ gemeenschap in media. Jaarlijks reiken zij prijzen uit aan LGBT+ personen die hier een significante bijdrage aan hebben geleverd, maar ook aan bondgenoten die openlijk de gemeenschap steunen via hun carrière en activisme. Dit jaar ging de Vanguard Award naar Beyoncé en Jay-Z. De prijs werd eerder ontvangen door o.a. Elizabeth Taylor, Cher, Antonio Banderas, Britney Spears, Jennifer Lopez en Janet Jackson.

Beyoncé ontving de prijs o.a. voor haar openlijke steun aan de LGBT+ gemeenschap en het betrekken van vele LGBT+ mensen in haar carrière. Jay-Z werd erkend voor zijn videoclip voor Smile, waarin zijn moeder uit de kast kwam als lesbienne.

In hun speech sprak een ontroerde Beyoncé over haar homoseksuele oom, aan wie ze tevens de prijs toewijdde: ‘’Tot slot, wil ik deze prijs aan mijn oom Johnny toewijden, de meest fabulous gay man die ik ooit heb ontmoet, wie geholpen heeft met het opvoeden van mijzelf en mijn zus. Hij leefde zijn waarheid. Hij was dapper en onbeschaamd gedurende een periode waarin dit land nog niet zo accepterend was. Het aanzien van zijn strijd met hiv was een van de meest pijnlijke ervaringen die ik ooit heb meegemaakt. Ik ben hoopvol dat zijn strijd diende om wegen te openen voor andere jonge mensen om meer vrij te leven. LGBTQIA rechten zijn mensenrechten.’’
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen