Bespuugd homostel opnieuw lastiggevallen in Amsterdam

Tijdens het paasweekend ging een video viraal waarin een homostel werd uitgescholden en bespuugd door een groep jongeren. Nu laat Sébas Diekstra, de advocaat van het koppel, op Twitter weten dat de twee mannen zondagmiddag wederom zijn lastiggevallen in Amsterdam Oost en is één van hen zelfs fysiek aangevallen.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Volgens Diekstra liepen Fabio en Daniël zondagmiddag hand in hand op straat. Naar aanleiding hiervan kreeg het stel een reeks homofobe opmerkingen naar hen geslingerd door een groep. Een van de mannen werd vervolgens fysiek mishandeld: ze begonnen hem van achteren te schoppen. Diekstra liet tevens weten dat de groep snel wegvluchtte nadat de politie arriveerde. Echter is er wel één persoon staande gehouden door de agenten volgens de advocaat.

De cliënten van Diekstra wilden direct aangifte doen, maar omdat het volgens de agenten te druk was kon dit niet. Het stel kan aanstaande donderdag terecht, aldus Diekstra.


Nog geen maand geleden ging de video viraal waarin Fabio en Daniël uitgescholden en bespuugd werden. Naar aanleiding van het incident ging OUTtv in gesprek met Fabio, waarin hij openhartig vertelde over de gevolgen van het incident zelf, maar ook de grote hoeveelheid steunbetuigingen die hij en zijn verloofde sindsdien hebben ontvangen. Tevens sprak OUTtv met Jan Martijn Stout van Roze in Blauw, die meer licht scheen op homofobe incidenten en aangiften in Nederland. Lees het volledige interview hier.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen