Bankrekening Britse transvrouw bevroren ‘omdat ze klinkt als een man’

outtv, gay, santander, bank, trans
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Sophia Reis belde met haar bank Santander, om een geldbedrag over te maken naar een vriend. Haar bank weigerde de transactie, omdat zij tijdens het bevestigen van de identiteit niet geloofde dat het Sophia aan de telefoon was. De medewerkers zeiden namelijk dat ze ‘klonk als een man.’ Haar bankrekening en bankpas werden onbruikbaar.

De vrouw klopte de volgende dag aan bij een vestiging van de bank, om uitleg te krijgen. Reis vertelde dat ze 18 maanden geleden was begonnen met het veranderen van haar naam en gender identiteit en dat de bank hier vanaf wist. “Jullie hebben al mijn documentatie en ik heb mijn naam op 11 november veranderd,”  zei Reis tegen de bank. “Ze zeiden dat mijn stem niet bij mijn profiel matchte, omdat ik als man klonk aan de telefoon en niet als vrouw,” vertelt Reis aan de Nottingham Post.

Een woordvoerder van de bank zegt: “We hebben onze excuses aangeboden aan mevrouw Reis voor de ervaring die zij had toen ze onze telefoonservice gebruikte en hebben haar een gebaar van goede wil aangeboden,” begint de vrouw. “Het was zeker niet onze bedoeling om iemand te beledigen en onze service was niet zo goed als hij had moeten zijn.” De woordvoerder zegt dat de bank de beveiliging van accounts altijd in afweging moet nemen, maar dat wanneer iemand de rekeninggegevens heeft, deze gewoon door de beveiliging moet komen.

Reis wil ervoor zorgen dat dit geen enkele andere transpersoon nog overkomt. “Santander is een miljoenen bedrijf dat een aanduiding in hun systeem zou moeten hebben voor mensen zoals ik, die een minderheid zijn.”

Foto: Nottingham Post
 
 
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen