Australische rugbyspeler deelt homofobe bericht

gay, gay news, holebi, Israel Folau , outtv
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
De christelijke rugbyster plaatste op woensdag (10 april) berichten op Instagram en Twitter en gaf enigszins een waarschuwing aan "dronkenmannen, homoseksuelen, echtbrekers, leugenaars, ontuchtplegers, dieven, atheïsten en afgodendienaars" dat "de hel wacht" tenzij zij "zich bekeren". Folau's berichten werden 'geliked' door een aantal mede-rugbyspelers.
Andere mede rugbyspelers verzetten zich juist tegen zijn berichten. De gepensioneerde Engelse rugbyspeler Joe Marler reageerde op het bericht van Folau door op Twitter een foto te plaatsen van twee mannen die zoenen met slechts een hartje in de beschrijving. Voormalig rugbyspeler Gareth Thomas, die in 2009 uit de kast kwam schreef in een tweet: "Ik schrijf dit niet met haat of woede na de opmerkingen van Israel Folau. Ik schrijf dit bericht met sympathie. Aan iedereen die dit leest, laat je niet beïnvloeden door zijn woorden. Wees de betere persoon en wees JEZELF. Wie JIJ ook bent ... de hel wacht niet op jou. Het geluk wacht op JOU."

Rugby Australia heeft aangekondigd dat Folau niet langer deel uit zal maken van het rugbyteam wegens zijn discriminerende uitingen op social media.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen