Australië: overvallers verminken homoman met hakmes na vondst make-up

Een Australische man die zich thuis klaar aan het maken was voor de Mardi Gras, een groot pride-evenement in Sydney, is door twee mannen overvallen. Toen die zijn make-up vonden, werd het slachtoffer aangevallen met een hakmes. Met een door een vriend gestarte GoFundMe heeft het slachtoffer al meer dan duizend Australische dollar opgehaald.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

“Ze vroegen om mijn geld,” zegt het slachtoffer, Joseph Stanislav, tegen de Australische LHBT+-nieuwswebsite Star Observer. “Ze doorzochten mijn tassen. Daar zat 150 Austalische dollar in.” Maar de overvallers wilden meer, aangezien Stanislav in een welgestelde buitenwijk van Sydney woont.

Toen de overvallers zijn tassen goed doorzochten vonden ze Stanislavs make-up. “Wat is dit? Dit is make-up, jij flikker!” zou een van hen geroepen hebben. Het slachtoffer moest zijn bankrekening laten zien, maar toen hij naar zijn telefoon reikte, sneed een van de overvallers hem in het gezicht. “Ik voelde het koude mes in mijn voorhoofd, neus en ogen snijden,” aldus Stanislav.

Stanislav moest zijn kalmte bewaren, zegt hij. “Anders zouden ze me vermoorden. Een van hen hield het mes omhoog en zei: ‘Doe wat wij je opdragen, anders snijden we je pik eraf! Dan maken we een echt meisje van je’.”

Stanislav is naar het ziekenhuis gebracht en zijn huis wordt onderzocht. Een 18- en 21-jarige man zijn opgepakt door de politie.

Een vriend van het slachtoffer is een GoFundMe-pagina gestart om geld in te zamelen voor Stanislav. Daar is nu al meer dan duizend Australische dollar mee opgehaald. Op die pagina zegt Stanislav dat hij bang is om naar huis te gaan. “Mijn hart is gebroken. Ik zou dit nog niet eens toewensen aan mijn ergste vijand!”

 

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen