Amerikaanse pastoor geeft trans kinderen de schuld van coronavirus

De Amerikaanse pastoor Rick Wiles, tevens oprichter van christelijke nieuwswebsite TruNews, weet het zeker: het coronavirus is een straf van God. En één van de redenen voor die straf zijn trans kinderen en de “seksuele immoraliteit.” In de VS. Wiles staat bekend om zijn extreemrechtse, discriminerende opvattingen.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

De uitspraken deed de pastoor in een video voor TruNews. Volgens de pastoor is het virus één van de onderdelen van het zogeheten ‘laatste oordeel’ van God. De aanleiding? “De verachtelijke en vunzige mensen die nu in dit land leven,” zegt de pastoor met betrekking tot de VS, “en de kleine transgenderkindjes, hoe ze verdraaid worden.”

“Kijk naar de verkrachtingen in dit land, de seksuele immoraliteit, al de vuiligheid op de tv en in films,” vervolgt Wiles in zijn tirade.

Ook de Chinese machthebbers moeten het ontgelden. De goddeloosheid van het communistische regime zou de reden zijn geweest dat het virus als eerst in China opdook.

Volgens de pastoor is het nu de tijd om het “goed te maken met de Heer” en waarschuwt hij voor een wereldwijde plaag.

De uitspraken van de pastoor zijn niets nieuws. Wiles’ website TruNews staat bekend om zijn antisemitisme, homofobie en extreemrechtse denkbeelden. Ondanks dat alles kreeg de nieuwswebsite tijdens het World Economic Forum een persaccreditatie van de Amerikaanse regering.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen