400 mensen naar ‘homogenezende therapieconferentie’ in Ghana

OUTtv, gay, news, nieuws, Ghana, gay cure, homogenezing, homogenezende, therapie, therapieconferentie, Moses Foh-Amoaning, Foh-Amoaning
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
De conferentie wordt georganiseerd door de ‘Nationale Coalitie voor de Juiste Menselijke Seksuele Rechten en Familiewaarden’. Leider Moses Foh-Amoaning zegt dat mensen zich ‘vrijwillig overgegeven hebben’. Religieuze leiders en mensen die bedreven zijn in ‘traditionele geneeskunde’ zullen volgens Foh-Amoaning LHBTI’s van hun ‘ziekte’ afhelpen. Ook kondigde hij onlangs aan van plan te zijn een ‘Holistische Seksuele Therapie Eenheid’ te openen in een academisch ziekenhuis in Accra.
 
Op seks met iemand van hetzelfde geslacht staat in Ghana drie jaar gevangenisstraf. Foh-Amoaning wil dat ‘homogenezende’ therapie een verplicht onderdeel van de wet wordt, omdat er ‘correctief in plaats van straffend’ gestraft moet worden. “Sommigen worden homoseksueel dankzij groepsdruk, economische redenen, dan, de mensen die medisch aangedaan zijn door bijvoorbeeld hormonale imbalans, zulke mensen hebben hulp nodig, dus we moeten ze voorzien van dergelijke hulp door de Ghanese gezondheidsdienst”, aldus Foh-Amoaning. 
 
Britse premier Theresa May spoorde Gemenebestlanden onlangs aan om opnieuw na te denken over hun wetten rondom homoseksualiteit. Ze beweerde het ‘diep te betreuren’ dat het Verenigd Koninkrijk zo’n grote rol heeft gespeeld in het promoten van anti-LHBT wetgeving in voormalige koloniën. Dat riep weerstand op in Ghana: apostel professor Opoku Onyinah keurde haar beweringen af als ‘neokolonialisme’ en de Ghanese president Nana Addo Dankwa Akufo-Addo verzekerde dat er geen poging gedaan zou worden om homoseksualiteit te decriminaliseren. 
 
Bron: GayStarNews
Beeld: Good Evening Ghana Official/Facebook
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen