OUTtv Gids

Icon 2-04-2020

Katoeys The Third Sex

In deze documentaire nemen we een kijkje in de bijzondere wereld van de Thaise katoeys, ook wel ladyboys genoemd. Omdat sekseverhoudingen veel minder streng zijn gedefinieerd dan in het Westen, is het moeilijk om de katoey in een bepaald hokje te plaatsen. Deze transgenders worden in Thailand omschreven als leden van de derde sekse, een tussenvorm van man en vrouw. Ze vormen een bijzondere groep in Thailand en zijn sterk vertegenwoordigd in het straatbeeld. Sommige katoeys besluiten al op jonge leeftijd om een geslachtsoperatie te ondergaan. Maar omdat niet iedereen zo'n dure ingreep kan betalen, neemt het aantal onbetrouwbare operaties in goedkope, onhygiënische klinieken alleen maar toe, met alle risico's van dien.

Chuppan Chupai

Deense mensenrechten documentaire uit 2013 over de homogemeenschap in Pakistan.
De film toont het geheime, doch open leven van een groep Pakistaanse seksuele minderheden. We volgen Neeli Rana, een transgender activist. Kami, een onverschrokken en flamboyante jongen, die durft te praten over z’n leven als homo. Waseem, die worstelt met z’n seksualiteit en ervoor kiest om z’n familie te gehoorzamen en niet uit de kast te komen. En Jenny, een transgender en recentelijk gecastreerde student die erg veel spijt heeft van haar operatie.

placeholder OUTtv
Drama

Beautiful Boxer

Beautiful Boxer vertelt het verhaal van Parinya Charoenphol, die al sinds zijn twaalfde kickbokst om zijn seks-operatie te kunnen financieren. Charoenphol vervolmaakte zich in deze mannelijke sport om zijn ultieme doel, het vrouwelijke geslacht, te bereiken.