OUTtv Gids

Icon 15-05-2021
Drama

Going West

Noorse dramafilm over een vader en zoon die samen op reis gaan. Een werkeloze muziekleraar neemt z’n vader, die het liefst vrouwenkleren draagt, mee op reis naar de westkust van Noorwegen voor het Quilt Kampioenschap waar z’n net overleden moeder voor geselecteerd was.

placeholder OUTtv
Muziek

Eurovision in Concert 2019

Eurovision in Concert 2019

Queer as Folk USA

Als Melanie en Lindsay Justin op straat tegenkomen, biedt Justin aan om eens op Gus te passen. Hij maakt een portret van Lindsay en ze is onder de indruk. Ze vraagt hem of hij zijn werk niet tentoon wil stellen in het Gay and Lesbian Centre tijdens de Art Show. Justin hoopt dat Brian zijn werk ook komt bewonderen, omdat er ook een tekening van hem bij zit, naakt. Justins moeder komt ook kijken, om haar zoon steun te betuigen, maar als ze Brian’s naaktportret ziet en even later een innige kus van Brian en Justin, draait ze door. Debbie ziet dat en gaat wat met haar drinken om te praten. Ted is weer helemaal hersteld en besluit zich niet meer te vertonen in het nachtleven van Liberty Avenue. Hij gaat naar een 30+ meeting. Hij ontmoet daar een man met dezelfde interesses, Roger. Ze gaan samen wat eten en komen erachter dat ze veel overeenkomsten hebben. Ted is overtuigd dat Roger meer wilt en hij zet door, ookal is Ted niet seksueel aangetrokken tot hem. Dat komt naar boven als ze samen in bed liggen, wat voor een ongemakkelijke situatie zorgt.
Als hij besluit toch weer naar Babylon te gaan, komt hij Blake tegen, die jongen die hem de drugs gaf. Blake herkend hem wel, maar weet zijn naam niet eens meer. Ted beseft zich dat hij hier thuis hoort.

Queer as Folk USA

Justin laat zijn tepel piercen om indruk te maken op Brian. Jennifer en Craig (John Furey) bespreken Justin's homoseksualiteit. Craig heeft het zwaar met de situatie en verbiedt Justin om Brian nog te zien. Hij dreigt Justin op een internaat te plaatsen en Brian aan te geven. Na het eten bij Debbie vraag David Michael mee naar zijn landhuisje. Hun romantische weekend wordt verstoord door het bericht dat Brian een ongeluk heeft gehad. Als David en Michael terug zijn in de stad, blijkt het allemaal wel mee te vallen. Michael is weer eens gemanipuleerd door Brian. Justin ontdekt dat zijn vader degene was die Brian heeft aangereden. Later in Babylon doet David alsof hij met Brian flirt, maar daarentegen vraagt hij hem vriendelijk doch dringend zich niet meer te bemoeien met Michael’s leven zodat David en Michael lekker hun gang kunnen gaan.

Big Freedia

Amerikaanse docusoap over het leven van muzikant Big Freedia. Big Freedia gaat naar LA voor haar Kunst-Twerk expositie en voor een fotoshoot voor de cover van haar boek. Flash neemt de eerste stappen om zijn droom om rapper te worden uit te laten komen. Devon probeert het weer goed te maken met Freedia.

Drama

Lilting

Engelse dramafilm uit 2014 met Ben Whishaw (Perfume, Skyfall). Na de plotselinge dood van de jonge Kai blijven zijn Chinees-Cambodjaanse moeder Junn en zijn vriend Richard geschokt en in diepe rauw achter. Richard voelt zich verantwoordelijk voor Junn die in een verzorgingstehuis woont en nauwelijks Engels spreekt. Hij besluit om een tolk in te huren en zo de taalbarrière te doorbreken. Met het taalprobleem uit de weg komen Richard en Junn langzaam nader tot elkaar.