Zweden opent hun eerste LHBT voetbalstadion!

outtv, news, gay, sweden, sports
Twitter Icon Facebook Icon Delen
Het stadion biedt onderdak aan meerdere evenementen, waaronder voetbalwedstrijden en concerten, het heeft genderneutrale toiletten, toegankelijke kleedkamers en personeel wordt getraind in LHBT-kwesties. Het Studenternas-stadion, in de studentenstad Uppsala, ligt een uur ten noorden van Stockholm en alle faciliteiten zijn zo ontworpen dat ze inclusief zijn.

Danne Eriksson, de marketingdirecteur van de gemeente voor sport en vrije tijd, vertelde de Zweedse website The Local: "De gemeente Uppsala wil open en inclusief zijn, waar iedereen dezelfde rechten en mogelijkheden heeft".

"We willen een gelijke behandeling op alle gebieden garanderen, ongeacht geslacht, genderidentiteit, genderexpressie of seksuele geaardheid."

Het LHBT-gecertificeerde stadion zal "het gevoel van verbondenheid, comfort en veiligheid vergroten en het zal de kennis over en het begrip voor LHBT-mensen en gelijkheid verbeteren", voegde Eriksson aan The Local toe. Het stadion wordt momenteel ingrijpend gerenoveerd en zal in 2020 worden heropend. De LHBT-status is twee jaar geldig nadat het stadion is geopend.

Zweden wordt beschouwd als een progressief land op het gebied van LHBT-rechten en homoseksuele relaties werden onder andere in 1944 gelegaliseerd. Zweden was in 1972 het eerste land dat legaal een geslachtsverandering toestond.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen