Zo gaat het decor van het Eurovisie Songfestival 2020 eruit zien

De Nederlandse omroep AVROTROS heeft decor voor het Songfestival van volgend jaar bekendgemaakt. Het decor is geïnspireerd op de slogan van dit jaar, “Open Up”. Florian Wieder, die al vele Songfestivalpodia op zijn naam heeft staan, heeft het decor ontworpen.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Over ongeveer een half jaar vindt het Eurovisie Songfestival plaats in Rotterdam. De ontwerpen voor het podium die de AVROTROS naar buiten heeft gebracht laten veel licht zien. Verder is het decor opvallend plat, volgens de omroep geïnspireerd door het Nederlandse vlakke landschap.

Het decor is ontworpen door de Duitser Florian Wieder, die ook al de Songfestivalpodia in 2011, 2012, 2015 en de afgelopen drie jaar ontwierp. Hij zegt: “Het decorontwerp laat de verbinding zien tussen de lucht, de zee en het land. De horizon is de link tussen deze elementen en die horizon zal werken als een venster om de wereld van Eurovisie 2020 te openen. Het vloerplan van het decor is geïnspireerd op de kanalen en bruggen die land en water in Nederland verbinden. Hiermee willen we de artiesten zo dicht mogelijk bij het publiek brengen.”

Sietse Bakker, producent van het Songfestival, noemt het ontwerp “innovatief, ingetogen en functioneel slim”. Hij wijst op de veranderlijkheid van het decor: “het kan voor elk van de 41 deelnemende acts, opening- en interval acts en tijdens de puntentelling een totaal andere uitstraling neerzetten. We zien straks een vernieuwend decor, groots in zijn eenvoud en toch vol verrassingen. Deze wens heeft de ontwerper perfect vertaald in zijn ontwerp.”

Dit jaar zal de greenroom in dezelfde zaal als het podium zijn, iets dat vorig jaar niet het geval was. Hoe die greenroom eruit zal zien is nog niet bekend.

Het Eurovisie Songfestival 2020 vindt volgend jaar plaats in Ahoy Rotterdam. De halve finales worden gehouden op dinsdag 12 mei en donderdag 14 mei. De finale vindt op zaterdag 16 mei plaats.

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Tags

Aanbevolen artikelen