World Health Organization classificeert transgender zijn niet langer als een 'psychische stoornis'

outtv, news, gay, transgender
Twitter Icon Facebook Icon Delen
Dr. Lale Say, coördinator van de afdeling reproductieve gezondheid en onderzoek van de WHO, zegt dat de verandering naar verwachting zal leiden tot "vermindering van het stigma" en ook zal bijdragen tot "sociale acceptatie" voor mensen die zich identificeren als trans. 

"Genderincongruentie werd weggenomen uit psychische stoornissen, omdat we beter begrepen dat dit niet echt een mentale gezondheidstoestand was, en het achterlaten ervan veroorzaakte stigma", legt ze uit. "Dus om het stigma te verminderen en tegelijkertijd toegang te bieden tot noodzakelijke gezondheidsinterventies, was dit de plaats voor een ander hoofdstuk - het hoofdstuk over seksuele gezondheid - in de nieuwe ICD." Genderincongruentie wordt beschreven als "een duidelijke en aanhoudende incongruentie tussen het ervaren geslacht van een persoon en het toegewezen geslacht".

Een recent onderzoek heeft aangetoond dat werkgevers in het Verenigd Koninkrijk sterk discrimineren tegen transseksuele werknemers.

Uit de enquête, uitgevoerd door Crossland Employment Solicitors, bleek dat 1 op de 3 werkgevers "minder geneigd" was om een ​​transgender persoon in dienst te nemen, en 43% openbaarde dat ze onzeker zouden zijn met een werknemer die transgender is. 

De detailhandel heeft het grootste aantal bedrijven dat niet openstond voor het inhuren van iemand die transgender is (47%), gevolgd door IT (45%), vrije tijd en gastvrijheid (35%) en productie (34%). Die in de financiële sector zijn de meest inclusieve, met 34% waarschijnlijk om transgender werknemers in dienst te nemen, gevolgd door de juridische sector (33%) en constructie en engineering (25%). Slechts 3% van de 1000 ondervraagde werkgevers hebben een gelijkheidsprocedure die openlijk transgenders verwelkomt om te solliciteren. 

Volgens onderzoek van Stonewall dat eerder dit jaar werd gepubliceerd, zei 51% van de transgenders dat ze hun genderidentiteit op het werk verborgen hebben uit angst voor discriminatie of misbruik. Nog zorgwekkender is dat 12% van de trans-medewerkers zeiden dat ze het afgelopen jaar fysiek zijn aangevallen door een collega of klant.

Meer weten? Bekijk de Q&A video van de World Health Organization hier beneden!
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen