#WeStandTogether: Amsterdamse horeca hijst zaterdag regenboogvlag

outtv, gay, news, Monique de la Fressange, Diva Mayday, Mayday, Don Donnie Bergsma, #WeStandTogether, Amsterdam, We Stand Together, dragqueen, dragqueens, homogeweld
Twitter Icon Facebook Icon Delen
Ruim twee weken geleden werd de Amsterdamse dragqueen Monique de la Fressange mishandeld in de Nederlandse hoofdstad. De la Fressange stond in de nacht van zaterdag 23 juni op een taxi te wachten toen ze door drie mannen aangevallen werd. Ze hield er een hoop blauwe plekken en een gekneusde neus aan over.
 
Dit was voor Diva Mayday de druppel die de emmer deed overlopen. Er vinden de afgelopen tijd erg veel soortgelijke geweldsincidenten plaats en de draglegende sprak afgelopen jaar de gemeenteraad van Amsterdam al eens toe om aandacht te vragen voor het toenemende geweld tegen de LHBTQ-gemeenschap. Na de mishandeling van Monique de la Fressange was het voor Diva Mayday tijd om een grootschalige actie op te zetten.  
 
Samen met Don Donnie Bergsma, die op het idee kwam om horecagelegenheden te benaderen voor een grote actie, heeft Diva Mayday het voor elkaar gekregen om nu al 350 gelegenheden zover te krijgen om de regenboogvlag te hijsen. Ook zal de Amsterdamse horeca #WeStandTogether gebruiken op social media. 
 
Staande ovatie
 
Afgelopen weekend vond Superball, de grootste drag battle van Europa, plaats in Amsterdam. Monique de la Fressange werd daar door presentatrices Janey Jacké en Diva Mayday het podium opgehaald. De zichtbaar emotionele De la Fressange kreeg een minutenlange staande ovatie van het aanwezige publiek. 
 
Bron: AT5 en eigen verslaggeving
Beeld: Ludovic Bertron
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen