Wereldprimeur: Eerste uitzendbureau voor trans personen opent in Nederland

outtv, gay, outtv_eu, genderflex, gendertalent, transgender, uitzendbureau, werk, arbeidsdiscriminatie
Twitter Icon Facebook Icon Delen
Genderflex is een aanvulling van Gendertalent. Deze organisatie biedt al sinds 2016 door reïntegratietrajecten en loopbaancoaching een succesvolle oplossing voor de arbeidsproblematiek die trans personen ondervinden. Uit onderzoek van het SCP blijkt namelijk dat ruim 37% van alle transgender personen een uitkering ontvangt, tegenover 12,5% voor de gehele Nederlandse bevolking. Daarnaast krijgt 43% van alle transgender personen te maken met arbeidsdiscriminatie.

Een grote reden van die arbeidsdiscriminatie is de voorzichtigheid die werkgevers hebben door de verantwoordelijkheden en de financiële risico’s die de wet Poortwachter met zich meebrengt. Genderflex biedt voor werkgevers een concrete wijze om hun personeelsbestand inclusiever te maken. Tegelijkertijd kunnen zij de risico’s die ze ervaren beperken en bijdragen aan de emancipatie van trans personen.

Er is volgens directeur Bregtje Visser veel vraag naar een initiatief als Genderflex. ”In het afgelopen jaar ontvingen wij ruim 200 verzoeken van trans personen en gemeentes voor concrete vacatures. Met Genderflex kunnen we deze vraag nu direct invullen.”
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen