VS: Wetsvoorstel maakt LHBT-discriminatie op arbeidsmarkt mogelijk

Het Amerikaanse ministerie van Werkgelegenheid heeft een nieuw voorstel ingediend waardoor werkgevers straks wettelijk in staat zouden zijn te discrimineren tegen o.a. LHBT+ mensen en zwangere vrouwen zonder partner in naam van religie.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Het voorstel zou ervoor zorgen dat ‘’geweten en godsdienstvrijheid de breedste bescherming krijgen die door de wet is toegestaan.’’ Het zou antidiscriminatiewetten niet zozeer opheffen, echter biedt het de mogelijkheid hier omheen te werken. Indien werknemers aangeven dat de gemaakte keuzes gebaseerd zijn op hun religieuze overtuigingen, kunnen ze ervoor kiezen niet in zee te gaan met mensen op basis van hun seksualiteit, geslacht, afkomst, religie, nationaliteit of leefstijl.

Religieuze organisaties beweren bescherming nodig te hebben, doordat ze anders niet in staat zijn voor de overheid te werken zonder tegen hun geloof in te gaan. Minister van Werkgelegenheid Patrick Pizzella zei: ‘’De regel die vandaag is voorgesteld, helpt de civiele rechten van religieuze werkgevers te beschermen.’’

Het document waarin het voorstel wordt beschreven, citeerde de beslissingen van het Hooggerechtshof ter ondersteuning van bedrijven die LHBT+ mensen discrimineerden. Een bekend voorbeeld hiervan is de bakkerij die weigerde een bruidstaart te maken voor een homostel: De bakker beweerde dat Jezus Christus ook zou discrimineren tegen homo’s.

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen