Transman uit sauna geschopt vanwege geslachtsdeel

outtv, gay, transman. sauna, londen, geslachtsdeel
Twitter Icon Facebook Icon Delen
De man had van tevoren op de website van de sauna gekeken, omdat hij het best een grote stap vond om erheen te gaan. “Ik was een beetje nerveus, omdat dat ik als trans man nog geen geslachtsoperatie heb gehad, maar ik werd door een vriend verzekerd dat het geen probleem zou zijn,” zegt de man tegen Gay Star News. Ook op de website kon hij niets vinden over een transpersonen beleid.

Eenmaal in de sauna bleek het tegendeel. “Een medewerker kwam naar mij toe en vroeg mij te vertrekken, omdat ik er niet mocht zijn vanwege mijn geslachtsdeel.” De medewerker zou hebben gezegd dat het een ‘male space’ is, en toen de man zijn paspoort pakte om te bevestigen dat hij een man is, zou de medewerker hebben gezegd dat als hij ‘tieten en een piemel’ had , het geen probleem zou zijn geweest.

Een woordvoerder van de sauna bevestigt tegenover Gay Star News dat het incident heeft plaatsgevonden. De woordvoerder zegt dat ze niet zeker wisten of het aanwezig zijn van de man een overtreding van hun vergunning zou zijn, en hebben hem daarom gevraagd te vertrekken. Na het onderzocht te hebben bleek dat de vergunning niet overtreden zou zijn. De sauna heeft excuses aangeboden en de man zijn geld teruggegeven.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen