Tanzaniaanse gouverneur verklaart jacht op homo’s

Tanzania, homofobie, homorechten, lhbt, lgbt, holebi, nieuws, outtv, politiek, Afrika, Paul Makonda, politie, veiligheid, Dar es Saleem
Twitter Icon Facebook Icon Delen
De gouverneur van de economische hoofdstad in Tanzania, Dar es Saleem, kondigde afgelopen maandag zijn anti-homo operatie aan en moedigt alle inwoners om LHBT'ers bij de politie te melden. Makonda waarschuwt dat iedereen die wordt betrapt op homoseksualiteit 30 jaar gevangenisstraf zal krijgen. ''Ik heb informatie over de aanwezigheid van vele homoseksuelen in onze provincie.'' Betrapt worden op seks met iemand van hetzelfde geslacht kan zelfs een levenslange gevangenisstraf opleveren.
 
Makonda anticipeerde de backlash van buiten Tanzania, maar zei dat hij "liever die landen kwaad zou maken dan om God kwaad te maken." De gouverneur zei dat gay seks "de morele waarden van Tanzanianen en onze twee christelijke en islamitische religies vertrapt." Hij zei verder: ''Als je een homoseksueel kent, moet je dit melden aan een politieagent. Niemand kan ontsnappen. "Geef me hun namen. Mijn team zal ze allemaal voor aankomende maandag hebben."
 
Vorig jaar heeft de politie in Dar es Salaam 12 mannen gearresteerd wegens ''het promoten van homoseksualiteit'' en het hebben van gay seks. Elders in Tanzania werden er tenminste 20 mensen wegens ''homoseksuele activiteiten'' gearresteerd tijdens een politie-inval. Tevens zijn gezondheidsklinieken in Tanzania niet meer toegestaan om HIV gerelateerde diensten te verzorgen. Dit is vorig jaar besloten omdat deze diensten ''homoseksuelen dienen'' volgens de regering.
 
 
Bron: PinkNews
 
 
 
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen