Sacrament: Een ‘bijbel’ voor gay bruiloften!

Een nieuw soort tijdschrift hoopt in 2020 de winkelschappen te bereiken: Sacrament! Het Engelstalige blad uit Berlijn viert de liefde door zich te richten op advies voor gay mannen met betrekking tot alles rondom het huwelijk, nieuws omtrent homorechten op internationaal vlak en inspiratie voor de ultieme droombruiloft.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

In een persbericht benadrukken de initiatiefnemers achter het blad dat traditionele huwelijksceremonies nog steeds altijd niet toegankelijk zijn voor veel gay mannen. Hierdoor zou de homogemeenschap noodgedwongen zijn nieuwe en creatieve manieren te vinden om in het huwelijksbootje te stappen. Sacrament hoopt daarom ook HET referentiekader te worden bij het invullen van de ultieme droombruiloft. Hoe? Het blad biedt inspiratie op het gebied van mode, unieke drankjes, uitbundige taarten en onvergetelijke accessoires. Hier blijft het echter niet bij! Tips in verband met juridische begeleiding en zelfs pikante seksideeën komen aan bod. Uiteraard wordt de huwelijksreis niet achterwege gelaten en zullen er genoeg ideeën voorbijkomen voor het kiezen van een bestemming waar homo-echtparen zich veilig en comfortabel zullen voelen.  

Dat Sacrament een maatschappelijke bijdrage hoopt te leveren is tevens duidelijk. De lange en voortdurende strijd die is gestreden voor het verkrijgen van gelijke huwelijksrechten zal een essentieel onderdeel worden van het blad. Door de verhalen van homoseksuele mannen te delen die bijvoorbeeld pas later in het leven wettelijk mochten trouwen, zal het blad tevens dienen als een bron van informatie omtrent homorechten over de hele wereld.

De relevantie van dit project rekent Sacrament toe aan diverse onderzoeken uit de afgelopen jaren. Wat de verschillende studies in gemeen hebben, is dat ze allemaal een daling constateren in de hoeveelheid homo’s dat zelfmoord pleegt of een poging tot zelfmoord onderneemt gedurende de jaren nadat een land het homohuwelijk heeft gelegaliseerd. Een Deens onderzoek uit 2019 toont zelfs aan dat het zelfmoordpercentage bijna 50 procent is gedaald in zowel Zweden als Denemarken sinds het implementeren van gelijke huwelijksrechten (2009 in Zweden, 2012 in Denemarken).  

Het tijdschrift zal in het Engels worden gepubliceerd en het is de bedoeling dat deze volgend jaar wereldwijd verkrijgbaar zal zijn in gebieden met een prominente gay aanwezigheid. Echter heeft het initiatief nog een steuntje in de rug nodig om van de grond te komen. Hiervoor is een Kickstarter campagne aangemaakt. Wil jij dit unieke project ondersteunen? Ga naar Kickstarter om bij te dragen aan het blad voor gelijke huwelijksrechten.

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen