RuPaul’s Drag Race sleept vier Emmy’s in de wacht

outtv,gay, rupaul, emmy
Twitter Icon Facebook Icon Delen
Het is het derde keer op rij dat RuPaul de award voor Outstanding Host For A Reality Or Reality-Competition wint. De drag queen legende won deze award van onder andere Ellen DeGeneres (Ellen’s Game of Games) en Heidi Klum & Tim Gunn (Project Runway), die ook genomineerd waren.
De award voor beste haar gaat naar Hector Pocasangre en Gabriel Villarreal, die beter bekend is als Delta Work, oud-deelnemer van RuPaul’s Drag Race en persoonlijke haarstylist van RuPaul. RuPaul’s vaste kostuumdesinger Zaldy Goco ontvangt de award voor beste kostuums. Nick Murray neemt de award voor beste regie mee naar huis, voor de eerste aflevering van seizoen 10 “10s Across The Board”.

Maar deze vier awards kunnen er nog vijf worden. Aanstaande maandag, tijdens de ceremonie van de Emmy Awards, kan RuPaul’s Drag Race nog een keer in de prijzen vallen. Dan wordt namelijk de award voor beste reality competitie uitgereikt. In de 15 jaar dat deze award bestaat, is deze pas door drie verschillende shows gewonnen: The Amazing Race (10 keer), The Voice (4 keer) en Top Chef (1 keer).  Mocht RuPaul’s Drag Race de award winnen, dan zal hij de wurggreep die deze shows op de award hebben losrukken en zal het voor het eerst zijn dat een show de award voor zowel beste reality serie als die voor beste host in hetzelfde jaar heeft gewonnen.

Drag Race is dit jaar genomineerd in 10 categorieën. Vorig jaar waren dat er zeven. Toen ging de show er met 3 awards vandoor.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen