Rapper weigert deel te nemen aan videoclip met ‘homo element’

outtv, news, gay, rapper
Twitter Icon Facebook Icon Delen
Op zijn Facebookpagina plaatst de zanger een bericht waarin hij uitlegt wat er is gebeurd. “Toen ik met mijn creatieve team van de bijbehorende videoclip om de tafel zat, vroeg regisseur Janne Schmidt me of ik het verhaal wilde vertellen met een jongen of met een meisje als tegenspeler, of dat we dit in het midden zouden laten.” Dekkers koos bewust voor een mannelijke tegenspeler, omdat hij zelf een relatie heeft met een jongen.”Vroeg ineens iemand anders of het wel slim was zo’n ‘gay video’ te maken. “Dit is 2018, toch?” reageerde ik vol ongeloof.”
 
Eenzelfde reactie kreeg hij dus van de rapper die te horen zou zijn op zijn debuutsingle. Die stelde voor om het ‘homo element’ uit de clip te halen. Hij was namelijk bang dat dit zou worden uitgelegd als een politiek statement. Wel zei hij dat hij niks tegen homo’s heeft. Dekkers zegt in zijn post: “Zijn reactie raakte me. Het is helemaal niet mijn bedoeling om een politiek statement te maken. Ik wil gewoon kunnen zijn wie ik ben, zonder restricties.” De rapper zei uiteindelijk dat Dekkers hem dan maar van de track niet halen.
 
Ook van vrienden en familie kreeg Dekkers reacties die hij niet had verwacht. “Ja, maar Jeroen. Het is toch logisch dat hij niet met homoseksualiteit geassocieerd wil worden? En bovendien, waarom zou je jezelf eigenlijk als gayzanger in de markt willen zetten? Dat gaat je fans kosten.” Was een van de reacties. Ondanks deze opmerking laat Dekkers het er niet bij zitten en is hij nu opzoek naar een nieuwe rapper die op zijn debuutsingle te horen wil zijn. En dit keer iemand die het met hem eens is dat het oké is om jezelf te laten zien, wie je ook bent. Check voor meer informatie zijn Facebook post.
 
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen