Pride Libanon (weer) afgelast onder druk van religieuze organisaties

Opnieuw hebben de organisatoren van Pride in de Libanese hoofdstad Beiroet een tegenslag te verwerken. De opening van aanstaande zaterdag is tot nader order afgelast, dat heeft de organisatie via Facebook laten weten. Het evenement gaat wegens druk vanuit meerdere religieuze organisaties niet door.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

De locatie waar de opening gepland was zou niet meer in staat zijn het evenement te kunnen organiseren. Beiroet Pride zegt in een statement op Facebook: “Meerdere partijen brachten berichten naar buiten waarin ze dreigden met geweld tegen het theater en de acts die zouden optreden. ” Ook het bestuur van het theater zou anonieme bedreigingen hebben gehad en zelfs benaderd zijn door de veiligheidsdiensten.

Religieuze organisaties riepen al langer op het evenement af te lasten. Beiroet Pride promootte volgens hen het homohuwelijk. Bovendien zou het evenement “losbandig” en “immoreel” zijn.

Het is niet de eerste keer dat een Pride-evenement in de Libanese hoofdstad wordt afgelast. Vorig jaar werd de organisator opgepakt, waarna alle activiteiten ook al werden afgelast. In juli werd een optreden op een festival van een band met een openlijk homoseksuele frontman afgelast – ook na druk van religieuze organisaties. De Nederlandse band Within Temptation zegde haar optreden op datzelfde festival daarom af.

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen