Pride Antwerpen 2018: Wat is er allemaal te doen?

outtv, news, gay, pride, antwerp
Twitter Icon Facebook Icon Delen
Donderdag 9 Augustus

Midsummer Party
Vanavond om 17:00 begint de Midsummer Party voor de Antwerp Pride kick-off! In Cafe Den Draak op Draakplaats 1 zal de Pride beginnen aan de hand van een heerlijke zomerse sfeer en het is helemaal gratis!

Vrijdag 10 Augustus

Symposium
Antwerp Pride en Het Roze Huis zetten het jaarthema ‘Identiteit’ dik in de verf op vrijdag 10 augustus. Dan maken de kopstukken van de Antwerpse politiek hun opwachting in Permeke voor een pittig debat. Wat betekent ‘identiteit’ voor hen met het oog op een lokaal diversiteitsbeleid? Een expertenpanel zet eerst de lijnen van deze discussie voor hen uit. Politicoloog en opiniemaker Dave Sinardet is de kundige en charmante moderator van dienst. Welke speciale gast opent met een keynote speech, ontdekt u dan.
Als kers op de taart onthullen we ook welke gemeente of stad de prijs ‘Meest LHBT+ vriendelijke gemeente van Antwerpen’ verdient.

Pride Games
“”The Pride Games”” is een nieuwe belevingsconcept voor iedereen die houdt van een avondje actieve fun onder vrienden. The Pride Games is geen sportcompetitie, maar een reeks uitdagende battles waarin teams van 4-5 personen het tegen elkaar opnemen in een strijd om de regenboogvlag. De battles, elk in een van de regenboogkleuren, zijn een combinatie van actieve, creatieve & mentale challenges en ontworpen om het Pride weekend op een actieve manier in te zetten. Van 18:00 tot 21:30 kan je hiervan genieten aan het Theaterplein.

Zaterdag 11 Augustus


The Parade
Vanaf 14:00 tot 18:00 kan je lekker genieten van de Antwerpse Pride Parade! De route gaat als volgt: Vlaamse Kaai (start) – Verschansingsstraat – Leopold De Waelplaats – Karel Rogierstraat – Marnixplaats – Scheldestraat – Scheldekaaien – Sint-Pietersvliet (eind).

Pride Main Event
Het main event van Pride Antwerp zal je de smaak van Belgie brengen! Verschillende DJ's en artiesten zullen vanaf 15:00 tot 23:00 op 2 podia op het Steenplein je een heel kleurrijk feest geven. En daarbij kan je ook lekker geneiten van de benodigde hapjes en drankjes!

Zondag 12 Augustus

Closing Festival: Rainbow Village
Vanaf 12:00 tot 18:30 kun je op het Steenplein genieten van het slotfestival! Met gezellig muziek en een goede sfeer zullen we de Antwerp Pride feestelijk afsluiten!
 
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen